| Rybář | Pletení | Recepty doma | DWN.cz | EET Účtenky | Formuláře ZDARMA | Snadné hubnutí | Hromadné emaily | Email šablony | Formuláře na PC | Zbrojní průkaz | Počítej Kalorie | Omalovánky | FormOffice | Domácí účto |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Segedínský guláš po maďarsku


Doba přípravy:01:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:8.10.2018

Ingredience:

mletá pálivá paprika 1 lžička
rostlinný olej 1 dl
nové koření 3 kuličky
bílé kysané zelí 1 kg
mletá sladká paprika 2 lžičky
velká cibule 3 ks
celý černý pepř 10 kuliček
smetana ke šlehání 250 ml
bobkový list 2 ks
celý kmín 1 špetka
vepřové maso 1 kg
sladší bílé víno 2 dl
mletý černý pepř 1 špetka
hladká mouka 2 lžíce
podle chuti:
sůl
vegeta

podle potřeby:
bílé víno

Popis:

Cibuli oloupeme a nasekáme na kostičky. Maso odblaníme a nakrájíme na větší kostky 2x2 až 3x3 cm. Zelí vyždímáme ze šťávy a šťávu odložíme pro možné pozdější použití. Zelí trochu překrájíme.
V hrnci na oleji osmažíme cibuli do zesklovatění, dáme pryč z ohně a počkáme, až se olej zcela uklidní. Pak přidáme obě mleté papriky a rozmícháme je s olejem a hned zalijeme asi 1dl vody, aby paprika nezhořkla. Do hrnce vložíme maso, osolíme, přidáme zelí, bobkový list, nové koření, celý černý pepř. A pokud zelí neobsahuje kmín, můžeme špetku kmínu přidat. Zalijeme menší částí zelné šťávy a vínem. Uvedeme do varu a za občasného míchání vaříme 1 hodinu a 25 minut. Nakonec přidáme špetku mletého černého pepře a zahustíme šlehačkou, ve které rozmícháme mouku. Povaříme 5 minut, dosolíme, popřípadě okyselíme zelnou šťávou. Kdo chce může dochutit i vegetou, ale to zpravidla není třeba.

Jestli během dušení ubylo více tekutiny, dolijeme ji bílým vínem, proto láhev s vínem mějte po ruce.

Segedínský guláš po maďarsku podáváme s knedlíkem.


Jít na recept Segedínský guláš po maďarsku >>