| FormOffice | Formuláře ZDARMA | DWN.cz | Recepty doma | Email šablony | Snadné hubnutí | Hromadné emaily | Domácí účto | Zbrojní průkaz | EET Účtenky | Počítej Kalorie | Rybář | Omalovánky | Pletení | Formuláře na PC |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Segedín podle Standy


Doba přípravy:01:30
Počet porcí:6
Autor:
Přidáno/změněno:23.5.2016

Ingredience:

vepřová plec 1000 g
kysané zelí 1000 g
dvě lžíce sádla
kousek slaniny
dvě větší cibule
lžíce sladké papriky
lžička pálivé papriky
špetka pepře
sůl
kmín
lžíce mouky na zásmažku
dva masoxy nebo vývar na podlití
250 ml sladké smetany(nebo deci šlehačky)

Popis:

Maso nakrájíme na kousky.Na lžíci sádla a rozkrájeném kousku vyškvařené slaniny osmahneme dorůžova dvě nakrájené cibule,zasypeme paprikou a necháme chvilku!!osmahnout(stačí 20 sec) a zalijeme deckou vývaru nebo vody.Přidáme nakrájené maso,na prudším ohni ze všech stran osmahneme,osolíme a opět podlijeme trochou vody dokud nepustí šťávu.Poté pokmínujeme a popepříme a zalijeme vývarem aby bylo ponořené a cca půl hodiny dusíme.
Mezitím si nakrájíme kysané zelí,pokud je moc kyselé můžeme ho propláchnout pod vodou.překrájené zelí nasypeme do kastrolu a promícháme s masem,podle potřeby dolijeme vodou..v tom případě přidáme masox...nebo vývarem a pomalu dusíme.
Po půl hodince by mělo být skoro hotovo-ochutnáme jak je maso tvrdé...a nachystáme si zásmažku...ze zbylého sádla a hladké mouky.
Pokud je vše skoro měkké,zahustíme guláš zásmažkou,provaříme(pozor ať se nám nepřichytne) a případně přisolíme.Nakonec přilijeme smetanu....každý kolik chce...já dávám tak 2 deci...mám raděj hustší.necháme přejít varem a chvilku ustát.
Pokud jsme to přehnali se zásmažkou přilijeme vývaru...nebo mléka,podle chuti.Je proto lepší zásmažku nedávat celou ale nechat si trochu v záloze:-).
Já osobně nechávám uležet do druhého dne:-)pokud tedy vydržím...je lepší.
Nezbývá než popřát dobrou chuť.


Jít na recept Segedín podle Standy >>