| Počítej Kalorie | Recepty doma | Email šablony | Domácí účto | Rybář | Pletení | EET Účtenky | Formuláře na PC | FormOffice | Hromadné emaily | DWN.cz | Omalovánky | Snadné hubnutí | Zbrojní průkaz | Formuláře ZDARMA |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Sčchuanské kuře kung pao


Doba přípravy:00:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:19.1.2015

Ingredience:

400g kuřecího masa(z prsíček)
4 čerstvé papriky (2 zelené a 2 červené)
2 bílky
3 lžičky mouky
sůl
4 lžíce loupaných burských oříšků
olej
ZÁLIVKA:
1-2 lžičky pálivé mleté papriky
2 lžíce desertního vína
2 lžíce sojové omáčky
1 cibule
1 lžíce cukru
sůl
lžička octa
špetka glutasolu nebo lžička vegety

Popis:

Kuřecí maso bez kostí nakrájíme na malé kostičky o hraně asi 1 cm. Bílky rozšleháme s moukou, lehce osolíme a smícháme s pokrájeným kuřecím masem. Chvilku necháme odležet. Na pánvi rozpálíme olej a osmažíme kuřecí maso v bílkovém obalu za stálého míchání. Osmažené maso vyjmeme, dáme stranou, odlijeme nadbytečný olej, na pánvi ponecháme asi 2 lžíce. Potom rozpálíme olej, vrátíme maso, přidáme papriky pokrájené na malé čtverečky, osmahneme, přidáme burské oříšky, znovu opečeme. V misce připravíme zálivku z pálivé papriky, vína, sojové omačky, jemně usekané cibule, cukru, octa, glutasolu nebo vegety. Připravenou zálivkou přelijeme maso na pánvi. Zamícháme, osmahneme. Pokrm nemá mít skoro žádnou štávu.
Podáváme s vařenou rýží.


Jít na recept Sčchuanské kuře kung pao >>