| Email šablony | Rybář | Formuláře ZDARMA | Pletení | Recepty doma | Omalovánky | Domácí účto | EET Účtenky | DWN.cz | FormOffice | Snadné hubnutí | Počítej Kalorie | Zbrojní průkaz | Hromadné emaily | Formuláře na PC |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Sarma


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:7
Autor:
Přidáno/změněno:16.5.2015

Ingredience:

2 kg bílého hlávkového zelí
750 g mix mletého hovězího a vepřového masa 350 g vepřového uzeného masa
150 g sádla
50 g kulatozrnné rýže 200 ml octa
1 vejce
1 střední cibule
1 lžíce hladké mouky
1 lžička pálivé mleté papriky dlaň nasekané petrželové nati
1 kelímek zakysané smetany (podle chuti můžete či nemusíte)

Popis:

hlávku zelí omyjeme, nožem vykrojíme košťál, rozdělíme na jednotlivé listy, vložíme ji do vroucí vody s octem, povaříme cca 10 minut a necháme krátce stát v hrnci. Scedíme listy a zchladíme je studenou vodou. Listům seřízneme silnější žebra, aby se z nich lépe připravovaly závitky
cibuli nasekáme nadrobno a zpěníme na sádle, přidáme hovězí a vepřové mleté maso a osmahneme. Do zchladlé směsi přisypeme rýži vařenou do poloměkka, osolíme, opepříme, vmícháme vejce a nasekanou petrželku a důkladně promícháme.
dno velkého kastrolu vymažeme trochou sádla. Masovou směsí plníme jednotlivé listy zelí a zavíjíme je tak, abychom vytvořili pevné malé válečky.
Závitky naskládáme do kastrolu jeden vedle druhého, můžeme i do několika řad nad sebou
,řady závitků prokládáme plátky uzeného masa
Ze zbylého sádla, mouky a papriky usmažíme jíšku, zalijeme vodou, ochutíme solí a pepřem, krátce provaříme a přelijeme jí závitky
Vložíme do trouby a cca 30 minut pečeme na 180°C, podáváme s bílým chlebem a podle chuti se zakysanou smetanou


Jít na recept Sarma >>