Popis:
1) Těstoviny uvařte, slijte a propláchněte studenou vodou a nechte dobře odkapat.
2) Fazolové lusky omyjte a očištěte, tuhá vlákna stáhněte. Delší lusky rozkrojte napůl. Fazole dejte do hrnce se 3 snitkami saturejky a 1/2 lžičky soli. Zalijte je 150ml vody a vařte pod pokličkou 12-15 min. Nechte je vychladnout ve vodě.
3) Šalotky oloupoupejte a nadrobno nakrájejte. Šunku zbavte tučných okrajů a nakrájejte ji na tenké proužky. Zbylou saturejku operte, vysušte, listky otrhejte ze stonků a jemně nasekejte. Fazolky slijte, vodu uschovejte.
4) Těstoviny, fazolky, šalotku a šunku dejte do velkké mísy a promíchejte. Krémovy dresink ušlehejte ze zakysané smetany, 2-3 lžic vody z fazolí, řepkového oleje, 1 lžíce bylinkového octa, soli, pepře, mleté papriky a saturejky.
5) Ředkvičky očištěte, omyjte a nakrájejte na čtvrtky. Dresink nalijte na salát a promíchejte. Salát dochuťte solí, pepřem a octem. Rozdělte ho na talíře nebo na misky a ozdobte čtvrkami řektiček.
Místo čerstvých lusků můžem použít i zavařené nebo mražené.
|