| Zbrojní průkaz | Pletení | Formuláře ZDARMA | Počítej Kalorie | DWN.cz | Email šablony | Domácí účto | Rybář | Omalovánky | Hromadné emaily | FormOffice | Snadné hubnutí | Formuláře na PC | EET Účtenky | Recepty doma |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Salát z těstovin a máslových fazolí


Doba přípravy:00:45
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:30.6.2015

Ingredience:

300g těstovin (nejlépe mašliček)
sůl
400 g žlutých fazolových lusků
6 snítek saturejky
2 šalotky
250 g dušené šunky
200 g zakysané smetany
1 lžíce řepkového (nebo olivového oleje)
1-2 lžíce bylinkového octa
čerstvě namletý čený pepř
1/4 lžičky sladké mleté papriky
1/2 svazečku ředkviček

Popis:

1) Těstoviny uvařte, slijte a propláchněte studenou vodou a nechte dobře odkapat.
2) Fazolové lusky omyjte a očištěte, tuhá vlákna stáhněte. Delší lusky rozkrojte napůl. Fazole dejte do hrnce se 3 snitkami saturejky a 1/2 lžičky soli. Zalijte je 150ml vody a vařte pod pokličkou 12-15 min. Nechte je vychladnout ve vodě.
3) Šalotky oloupoupejte a nadrobno nakrájejte. Šunku zbavte tučných okrajů a nakrájejte ji na tenké proužky. Zbylou saturejku operte, vysušte, listky otrhejte ze stonků a jemně nasekejte. Fazolky slijte, vodu uschovejte.
4) Těstoviny, fazolky, šalotku a šunku dejte do velkké mísy a promíchejte. Krémovy dresink ušlehejte ze zakysané smetany, 2-3 lžic vody z fazolí, řepkového oleje, 1 lžíce bylinkového octa, soli, pepře, mleté papriky a saturejky.
5) Ředkvičky očištěte, omyjte a nakrájejte na čtvrtky. Dresink nalijte na salát a promíchejte. Salát dochuťte solí, pepřem a octem. Rozdělte ho na talíře nebo na misky a ozdobte čtvrkami řektiček.

Místo čerstvých lusků můžem použít i zavařené nebo mražené.


Jít na recept Salát z těstovin a máslových fazolí >>