Popis:
Nakládaný pikantně slaný salát z jiker a mlíčí.
Podle mého receptu si můžete pochoutku naložit méně nebo více slanou, podle vaší chuti.
K pivu je nepřekonatelná! Teda opačně - pivo chutná k salátu jedinečně!
Jikry a mlíčí opláchneme ve vodě.
Vkládáme do misky, nebo nějaké nádoby a sojíme je. Solíme podle chuti.
Já solím každý kus tak, aby byl posolený celý, ale přitom se nedělala krusta.
Kdo má raději pikantnější solí tak, aby se na kusech jiker i mlíčí tvořila vrstva soli.
Nasolené dáme uležet do lednice na 2 - 3 dny, průběžně sléváme vodu.
Po 2 - 3 dnech opláchneme od viditelné soli a necháme okapat, např. v sítu.
Do sklenice nalijeme olej a jikry, mlíčí a cibuli vkládáme do oleje.
Ne naopak! Nikdy vložené ingredience nezaléváme!
Necháme uležet v lednici 2 - 3 dny.
|