| Počítej Kalorie | DWN.cz | Domácí účto | Email šablony | Pletení | Hromadné emaily | Omalovánky | Rybář | Recepty doma | Formuláře na PC | FormOffice | Formuláře ZDARMA | Zbrojní průkaz | Snadné hubnutí | EET Účtenky |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Salát Ceasar


Doba přípravy:00:20
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:8.7.2009

Ingredience:

2 plátky toastového chleba
parmazán
2 stroužky česneku
panenský olivový olej
1 vejce
1/2 lžičky worcesteru
60 g ančoviček
1 limetka
různé druhy salátu

Popis:

Z toastového chleba odkrojíme kůrku, nakrájíme na kostičky, přidáme rozdrcený stroužek česneku, trochu parmezánu a lžíci panenského olivového oleje. Vše řádně promícháme, dáme na plech a v předehřáté troubě pečeme asi 10 minut. Mezitím dáme do mixéru jedno celé vejce, trochu dijónské hořčice, 1/2 lžičky worcesteru, dva plátky ančoviček, stroužek česneku, limetkovou šťávu a vše rozmixujeme. Poté pomalu přiléváme olivový olej smícháný s olejem z ančoviček až do dresinkové konzistence. Různé druhy salátů natrháme do mísy, přidáme zbytek na kousky nakrájených ančoviček, dresink a vše promícháme. Dále přidáme parmezán, opečené kostky a znovu promícháme. Na závěr můžeme podle chuti osolit a opepřit.


Jít na recept Salát Ceasar >>