| Hromadné emaily | Počítej Kalorie | Pletení | EET Účtenky | Recepty doma | Domácí účto | Snadné hubnutí | Zbrojní průkaz | DWN.cz | Rybář | Formuláře ZDARMA | Omalovánky | Email šablony | FormOffice | Formuláře na PC |
|
| ||||||||
Ryzce nakyselo | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: pravé ryzce možno i jiné houby | ||||||||
Popis: Očištěné houby vaříme v silně přesolené vodě (na litr vody i několik polévkových lžic soli) 10 minut. Potom celé propláchneme v sítu pod tekoucí vodou. Celý proces vaření a přesolení opakujeme ještě jednou 10 minut a potom 5 minut, důkladně propláchneme a odstavíme. Nálev připravíme svařením 8 dílů 8%octa, 1 díl vody, bob. listu, nov. koření, hoř. semínka. Houby vložíme do sklenic nejlépe se závitem zalejeme připraveným nálevem, (může být jen vlažný) pevně uzavřeme a uložíme do chladna a temna. Asi po 14 dnech je osah sklenic dostatečně proleželý a můžeme začít konzumovat. Při dobrém uskladnění vydrží i několik let a nevzniká známý šlem a obsah se vyznačuje průzračnou čistotou. Úspěšně jsem vyzkoušel i na jiných druzích hub jen u pýchavek jsem měl problém abych je udržel při vaření pod hladinou. |