| FormOffice | Formuláře ZDARMA | EET Účtenky | Rybář | DWN.cz | Domácí účto | Pletení | Omalovánky | Recepty doma | Formuláře na PC | Počítej Kalorie | Snadné hubnutí | Email šablony | Hromadné emaily | Zbrojní průkaz |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Rychlá cuketová bábovka-tříchuťová


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:4.7.2017

Ingredience:

střední cuketa /patizon/
polohrubá mouka
práškový cukr
vanil.cukr
kypřící prášek
olej
vejce
kakao
mletá káva
hrubá mouka/strouhanka/

Popis:

Do mísy nasypeme 3 hrnky polohr.mouky,půlku kypřícího prášku,2 hrnky prášk.cukru,1 vanil.cukr,rozklepneme 2-3 vejce,1 hrnek oleje/nejlépe slunečnicový/.Použijeme klasický hrnek na čaj o obsahu asi 200 ml.Vše ručním slehačem zpracujeme a vmícháme 2 hrnky najemno nastrouhané cukety.Může být i patizon,nejlépe žlutý.Celou směs rozdělíme na tři díly.Jeden ponecháme s chutí vanil.cukru,do druhého nasypeme trošku kakao nebo Granka a promícháme,do třetího přidáme trošku mleté pražené kávy a opět pořádně promícháme.Formu na bábovku vymažeme olejem a vysypeme hr.moukou nebo strouhankou.Postupně do formy nalijeme všechny tři části podle toho,jak se nám zlíbí.Např.vršek bábovky s příchutí kávy,prostředek vanilkový a spodek kakaový.Dáme do vyhřáté trouby na 200 stupňů,vršek přikryjeme alobalem/pečícím papírem/.Peče se asi 1 hod,před koncem odděláme alobal z vrchu.Toto používám proto,aby při pečení nebyl spodek bábovky příliš upečený od vrchního ohřevu.Při použití horkovzdušné trouby toto ani být nemusí.Pečení průběžně kontrolujeme zapíchnutím špejle.Po dopečení bábovku posypeme přes sítko moučkovým cukrem.


Jít na recept Rychlá cuketová bábovka-tříchuťová >>