| Domácí účto | Formuláře ZDARMA | DWN.cz | Formuláře na PC | Počítej Kalorie | Omalovánky | Recepty doma | Pletení | Rybář | Hromadné emaily | EET Účtenky | Snadné hubnutí | Zbrojní průkaz | Email šablony | FormOffice |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Rybízový věnec


Doba přípravy:02:00
Počet porcí:20
Autor:
Přidáno/změněno:12.12.2010

Ingredience:

4 vejce
170 g polohrubé mouky
75 g solamylu
250 g másla nebo rostl. tuku
175 g cukru
spetka soli
1 prásek do peciva
1 vanilkový cukr
250 g rybízu
poleva:
250 g mouckového cukru
4 lzíce citronové stavy

Popis:

Elektrickým slehacem uslehame tuk, cukr a vanilkový cukr do peny, pridáme 4 zloutky a 2 bílky (ze zbylých dvou bílku udeláme sníh). Primícháme mouku s kypricím práskem a solamylem. Lehce vmícháme sníh z bílku a nakonec omytý rybíz. Testo dáme do máslem vymazané a moukou vysypané formy vence o prumeru asi 22 cm a peceme pri 175 stupních asi 1,5 hodiny. Po vychladnutí polijeme citronovou polevou.


Jít na recept Rybízový věnec >>