| Pletení | Snadné hubnutí | Omalovánky | DWN.cz | Recepty doma | Počítej Kalorie | EET Účtenky | Rybář | Hromadné emaily | FormOffice | Domácí účto | Formuláře ZDARMA | Zbrojní průkaz | Email šablony | Formuláře na PC |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Rybízový rosol


Doba přípravy:00:30
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:21.12.2013

Ingredience:

3kg červeného rybízu
1kg želírovacího cukru

Popis:

Rybíz vaříme se 125ml vody na středním ohni 8 minut, nalijeme na plátýnko napjaté nad mísou a necháme prokapávat šťávu.
Čirou šťávu odvážíme a se stejným množstvím želírovacího cukru na malém ohni a za stálého míchání uvedeme do varu.
Pak přestaneme míchat. Sbíráme vzniklou pěnu a rosol necháme vařit přesně 3 minuty. Když dosáhne bodu želírování, plníme až po okraj do sklenic, převážeme celofánem.


Jít na recept Rybízový rosol >>