| Omalovánky | Pletení | Formuláře ZDARMA | DWN.cz | Rybář | EET Účtenky | FormOffice | Domácí účto | Email šablony | Počítej Kalorie | Hromadné emaily | Zbrojní průkaz | Snadné hubnutí | Formuláře na PC | Recepty doma |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Rybízový dort


Doba přípravy:00:30
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:23.11.2014

Ingredience:

75 g polohrubé mouky
30 g moučkového cukru
140 g cukru krupice
sůl
1 žloutek
175 g másla
3 lžíce máku
6 lžic mléka
1 sáček vanilkového cukru
2 vejce
1 sáček vanilkového pudinku
1 lžíci citronové šťávy
kůru nastrouhanou z 1 citronu
500 g netučného tvarohu
150 g červeného rybízu
150 g bílého rybízu
mouku na vál
tuk na vymazání formy

Popis:

Mouku, 25 g moučkového cukru, špetku soli a 50 g na vločky nakrájeného tuku zpracujeme na těsto, zabalíme do fólie a dáme na 30 minut do chladničky. Mléko s mákem za stálého míchání při nízné teplotě asi 30 minuty povaříme. Zbylý tuk, 125 g cukru a vanilkový cukr utřeme do pěny a přidáme vejce. Vmícháme pudink, citronovou šťávu a kůru, vhěnteme tvaroh a makovou hmotu. Těsto vybalíme a na pomoučeném vále vyválíme. Položíme na dno lehce vymaštěné dortové formy o průměru 24 cm a v předehřáté troubě asi 10 minut pečeme (200 stupňů). Opereme rybíz, několik snítek si odložíme, z ostatních stáhneme bobulky. Zapečený a vychladlý koláč uzavřeme kruhem dortové formy a potřeme tvarohovou hmotou. Na tu nasypeme rybíz a při stejné teplotě pečeme ještě 45 minut. Necháme vychladnout, pak opatrně přendáme na mísu a okraje dortu poprášíme zbylým moučkovým cukrem. Ve zbytku cukru krupice obalíme uschované snítky rybízu a dort ozdobíme.


Jít na recept Rybízový dort >>