| DWN.cz | Omalovánky | Recepty doma | Hromadné emaily | Pletení | Počítej Kalorie | Domácí účto | EET Účtenky | Zbrojní průkaz | Formuláře ZDARMA | Email šablony | FormOffice | Snadné hubnutí | Formuláře na PC | Rybář |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Rybí polévka s osmaženou houskou


Doba přípravy:02:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:8.4.2014

Ingredience:

2 rybí hlavy
10 dkg mrkve
10 dkg petržele
10 dkg celeru
3 bobkové listy
8 kuliček pepře a nového koření
1 špetka muškátového oříšku
1 špetka soli
1 kostka MAGGI Zlatého Zeleninového bujónu
2 lžíce másla
1 hrst hladké mouky
3 rohlíky (housky)

Popis:

Zvlášť v hrnci uvaříme rybí hlavy s bobkovým listem, pepřem a novým kořením a osolíme. Na másle osmahneme nahrubo nastrouhanou zeleninu, zalijeme hotovým vývarem z rybích hlav a povaříme. Přidáme MAGGI Zlatý zeleninový bujón a obrané maso z hlav (kdo má rád vnitřnosti - jikry a mlíčí, může si je přidat k obranému rybímu masu). Krátce povaříme a zahustíme jíškou, kterou jsme si připravili z hladké mouky a másla. Nakonec ochutíme špetkou muškátového oříšku a špetkou soli. Housku pokrájíme na kostičky a na másle dokřupava osmažíme. Do jednotlivých porcí polévky tyto houstičky nasypeme a ihned servírujeme.


Jít na recept Rybí polévka s osmaženou houskou >>