| Recepty doma | Domácí účto | FormOffice | Rybář | Formuláře ZDARMA | Email šablony | Hromadné emaily | DWN.cz | Omalovánky | EET Účtenky | Snadné hubnutí | Počítej Kalorie | Formuláře na PC | Pletení | Zbrojní průkaz |
|
| ||||||||
Rybí polévka II. | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: hlava z kapra | ||||||||
Popis: Do dvoulitrového hrnce dáme lžíci másla, 1 lžíci krájené mrkve, celeru a kousek květáku a vše osmažíme. Pak přidáme asi tolik vody, kolik potřebujeme polévky, lžíci soli, mlíčí nebo jikry z kapra a vaříme asi hodinu. Zvlášť v hrnku vaříme hlavu z kapra, kousek cibule, petržele a kapusty se špetkou soli.Je-li maso měkké, scedíme odvar do polévky k jikrám, maso z hlavy obereme ( žábry z ryb je však lépe vyjmouti, neboť nejsou -li dobře vyčištěny, bývají hořké), přidáme 3 - 4 lžíce bledé jíšky a necháme dobře povařiti, zhoustnouti. K polévce podáváme na nudličky krájenou, na kousku rozpáleného másla osmaženou housku nabo houskové knedlíčky. Hotovou polévku okořeníme špetkou strouhaného muškátového oříšku a drobně sekanou petrželí nebo pažitkou. Chceme - li jí míéti vydatnější, přidáme do ní manší růžičku , ve vařící osolené vodě do měkka uvařeného a na drobné kousky nakrájeného květáku. Přidáme - li do ní několik kapek polévkového koření, bude nám jistě lépe chutnati. |