| Recepty doma | Rybář | Zbrojní průkaz | Snadné hubnutí | Formuláře ZDARMA | Domácí účto | DWN.cz | EET Účtenky | Hromadné emaily | FormOffice | Email šablony | Omalovánky | Pletení | Formuláře na PC | Počítej Kalorie |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Rybí filé v těstíčku


Doba přípravy:02:00
Počet porcí:5
Autor:
Přidáno/změněno:7.7.2009

Ingredience:

1 kg filé
sůl,koření
citronová šťáva
1 lžíce worcesterové omáčky
185 gr hladké mouky
1 lžíce oleje
3,5 g kvasnic
1/2 lžičky cukru
3 dcl bílého vína
2 bílky
14 dkg majonézy
12 dkg bílého jogurtu
1 lžička drceného kmínu
olej na smažení

Popis:

Rozporcované filé osolíme, okořeníme, pokapeme citrnovou šťávou a worcesterovou omáčkou. Necháme hodinu odležet v ledničce. Kvasnice a cukr smícháme s teplou vodou a necháme 10 minut stát. Do mouky přidáme lžíci oleje, sůl a kvasnice. Vypracujeme těsto a přidáme do něho víno. (nemá být husté, ale ani řídké). Necháme ho 35 minut kysat. Přidáme vyšlehané bílky. Majonézu smícháme s jogurtem, kmínem a kořením a necháme odstát. Filé obalujeme v těstíčku a prudce smažíme na oleji. Podáváme s majonézovou omáčkou a bramborami.


Jít na recept Rybí filé v těstíčku >>