| Pletení | Omalovánky | FormOffice | Rybář | Počítej Kalorie | Formuláře na PC | Snadné hubnutí | Email šablony | Hromadné emaily | Domácí účto | DWN.cz | EET Účtenky | Zbrojní průkaz | Formuláře ZDARMA | Recepty doma |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Rybí filé v kari omáčce


Doba přípravy:00:30
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:4.4.2016

Ingredience:

750 g rybího filé
šťáva z citronu
2 velké pórky
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
2 lžíce kari
1 l mléka
sůl, pepř
5 lžic smetany ke šlehání
1 l vývaru z kostky

Popis:

Kousky ryby nakrájíme na větší kostky a pořádné pokapeme citronem. Pórek nakrájíme na tenčí kolečka. Zahřejeme tuk, pórek v něm podusíme a vyjmeme ho. V horkém tuku necháme zpěnit mouku s kari. Za stálého míchání podlijeme mlékem, připraveným vývarem a dobře povaříme. Přidáme smetanu a vaříme ještě asi 1 min. Kousky ryby vložíme do kari omáčky a 10 min dusíme. Nakonec ještě přidáme udušený pórek, vše osolíme a opepříme. Podáváme nejlépe s ryží.


Jít na recept Rybí filé v kari omáčce >>