| EET Účtenky | Recepty doma | FormOffice | Snadné hubnutí | Domácí účto | Počítej Kalorie | Email šablony | Formuláře na PC | Hromadné emaily | DWN.cz | Rybář | Pletení | Formuláře ZDARMA | Omalovánky | Zbrojní průkaz |
|
| ||||||||
Ryba zapečená se zeleninou | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 650g větších filetů z bělomasé ryby (čerstvých nebo rozmrazených a osušených) | ||||||||
Popis: Brambory se zeleninou dáme vařit ve velkém hrnci do mírně osolené vody doměkka asi 15 minut. Troubu předehřejeme na 190°C (170°C pro horkovzdušnou troubu) a v dalším kastrolu (nejlépe teflonovém) smícháme sýr s vývarem z vařící se zeleniny s brambory a za stálého promíchávání pomalu prohřejeme na mírném ohni, až vznikne hladká omáčka. Přidáme škrob s vodou a krátce povaříme, aby sýrová omáčka zhoustla. Vsypeme do ní kousky ryby a petrželku. Nenecháváme rybu uvařit doměkka, mohla by se rozpadnout na nevzledné malé kousíčky. Slijeme uvařené brambory se zeleninou a ze 3/4 je přesuneme do zapékací misky o objemu 1,5 l. Směs trochu rozmačkáme, osolíme a opepříme. Rybu v sýrové omáčce na tuto směs natřeme a nahoru nasypeme ještě zbytek brambor se zeleninou. Vložíme do trouby a pečeme 25-30 minut. Nakonec dáme pod gril, aby směs zezlátla. |