| Snadné hubnutí | Zbrojní průkaz | Pletení | Recepty doma | Formuláře na PC | EET Účtenky | Omalovánky | Rybář | Formuláře ZDARMA | Email šablony | Domácí účto | FormOffice | Počítej Kalorie | Hromadné emaily | DWN.cz |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Ryba s citronovou omáčkou


Doba přípravy:00:30
Počet porcí:2
Autor:
Přidáno/změněno:4.4.2016

Ingredience:

mražené filety mořské ryby
cibule
citronová šťáva
olej na smažení (olivový je lepší)
zeleninová kostka (jemně nakrájená zelenina
mražená zelenina)
máslo
jížka
koření: pepř
sůl
muškátový oříšek
příloha: brambory nebo rýže

Popis:

V hrnci rozpálíme trochu oleje, na něj nasypeme jemně nakrájenou cibulku, zalejeme trochou citronové šťávy, osmažíme do zlatova. Pak zalejeme horkou vodou, přidáme zeleninu v kostce nebo hrst jemně pokrájené zeleniny (jako do polévky), přidáme dva - tři plátky másla, sůl, pepř, trochu nastrouhaného muškátového oříšku (podle chuti), dusíme asi 15 minut. Pak můžeme ručním mixérem rozmixovat na krém (není nutné), zahustíme trochou jížky, odstavíme - omáčka pod rybu je hotová.

Po zalití omáčky vodou máme čas na rybu a přílohu. Mražené ryby omejeme ve studené vodě, dáme do pekáčku na tenké plátky másla (nebo trochu vymazaného olejem, ale máslo je lepší), posolíme a pečeme asi 15-20 minut tak na 200 stupních.

Po vložení ryby do trouby dáme vařit na kousky nakrájené brambory nebo rýži.

Na talíř nejprve dáme rybu, tu polejeme omáčkou, přidáme přílohu, je dobré porci ozdobit rajčaty nebo salátem. Dobrou chuť!


Jít na recept Ryba s citronovou omáčkou >>