| Recepty doma | Snadné hubnutí | EET Účtenky | Pletení | Domácí účto | Hromadné emaily | Počítej Kalorie | Email šablony | Formuláře na PC | DWN.cz | Omalovánky | Zbrojní průkaz | Rybář | Formuláře ZDARMA | FormOffice |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Ryba podle Ariho Liebermana


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:30.6.2015

Ingredience:

4-6 středně velkých mořských rybích filetů, nejlépe tresky mrazené nebo čerstvé ryby
1/2 kg brambor
1 citron
4 velká rajská jablka
4 stroužky česneku
trochu černých, nebo zelených oliv
strouhaný sýr
olivový olej
sůl, pepř dle chuti

Popis:

Mrazené ryby rozmrazíme, čerstvé očistíme a ryby pokapeme čerstvou citrónovou šťávou z celého citronu. Oloupané brambory nakrájíme na kolečka a necháme asi 5 minut vařit v osolené vodě. Dno (nejlépe skleněného) hlubokého úzkého pekáče potřeme olivovým olejem. Předvařené brambory scedíme a polovinu brambor rezestřeme po dně, na tuto vrstvu přidáme rybí filety. Oloupaný česnek rozdrtíme a rozetřeme po filetech, které osolíme a opepříme. Posypeme olivami a přikryjeme na kolečka rozkrájenými rajčaty. Přikryjeme zbytkem brambor. Vložíme do 200 stupňů předhřáté trouby na 40 minut. Poté posypeme strouhaným sýrem a dopečeme asi 5 minut - až se sýr roztaví a utvoří zlatavou kůrku.

Podáváme s jedním z běžných čerstvých zeleninových salátů. Vhodný je také citrusovo-jablečný salát (pomeranče, mandarinky, jablka a rukola, vše pokrájené na kousky a zalité přírodní šťávou z citrusových plodů).


Jít na recept Ryba podle Ariho Liebermana >>