| EET Účtenky | Rybář | Omalovánky | Email šablony | DWN.cz | Formuláře na PC | Zbrojní průkaz | FormOffice | Recepty doma | Formuláře ZDARMA | Počítej Kalorie | Pletení | Snadné hubnutí | Domácí účto | Hromadné emaily |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Ryba pánvíčkář.


Doba přípravy:
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:7.3.2010

Ingredience:

1,5 kg kapra(cejna,bolena,amura)
olivový olej
kmín
velká cibule(pórek)
grilovací koření
suchá petrželová nať
pepř a majoránka.

Popis:

Rybu vykucháme, opereme a nakrájíme na jeden cm podkovy,osolíme a na pánev s olejem vložíme maso,které důkladně s olejem smícháme. Naskládáme podkovy do sebe a posypeme kmínem-nešetříme. Pánev přiklopíme a pozvolna dusíme, často prudkým pohybem pánve do strany otočíme a tím zabráníme přilepení. Maso pustí vodu, kterou necháme odpařit a počkáme až maso na dně pánve dostane zlatovou kůrčičku.
Mezi tím si nakrájíme dvě střední cibule na kolečka (dva střední pórky). Maso na
pánvi opatrně otočíme a posypeme v ruce rozmačkanou cibulí s pórkem, zaprášíme sušenou petrželí, grilovacím kořením a špetkou majoránky, přiklopíme a necháme podusit. Až zelenina změkne, promícháme ji vidličkou.
Podáváme s chlebem a zapíjíme pivem nebo vínem.

Dobrou chuť.


Jít na recept Ryba pánvíčkář. >>