| Pletení | Email šablony | DWN.cz | Rybář | Zbrojní průkaz | Formuláře na PC | Omalovánky | EET Účtenky | Hromadné emaily | Počítej Kalorie | FormOffice | Recepty doma | Domácí účto | Snadné hubnutí | Formuláře ZDARMA |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Ryba na sladkokyselo - Tchang-cchu jü (čína)


Doba přípravy:00:45
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:27.6.2013

Ingredience:

1 kg ryby (losos,čínský kapr;u nás pstruh nebo mořský úhoř)
1 cibule
2 stroužky česneku
6 sladkých paprik (nejlépe 3 zelené a 3 červené)
6 lžic oleje
1 lžíce cukru
1 lžíce octu
2 lžíce bílého vína
2 lžíce škrobové moučky
3 lžíce sojové omáčky

Popis:

Ryby v číně obvykle připravují v celku,my je můžeme rozdělit na díly.
Papriky nakrájíme na nudličky,vhodíme do rozpáleného tuku a chvíli bez podlévání dusíme. Pak je odstavíme.
Cibuli pokrájíme na půlkroužky a česnek na drobné kousky. Cibulku dáme do tuku a krátce osmažíme aby zprůhledněla. Pak přidáme česnek a krátce osmažíme.
Rybu vhodíme do rozpáleného tuku,lopatkou ji obracíme. Za chvíli přílijeme omáčkovou směs z octa,cukru, škrobové moučky, vína a sojové omáčky a odškrabujeme od dna.Přidáme cibulku,česnek a ozdobíme paprikami.
Cukr můžeme též přidat až ke konci, upravený jako karamel.


Jít na recept Ryba na sladkokyselo - Tchang-cchu jü (čína) >>