Popis:
Růžičkovou kapustu zbavíme svrchních nepěkných lístků a vložíme do vroucí osolené vody a od chvíle jakmile začne voda vařit, vaříme jen čtyři minuty a hned kapustu scedíme.
Klobásu nakrájíme na kolečka a vložíme do hlubší pánve s rozehřátým olivovým olejem. /plotnu nastavte asi tak na 2/3 výkonu výhřevnosti/. Krátce osmáhneme cca 1 min. a přidáme na asi 1,5 cm nakrájená kolečka mladé /lahůdkové/ cibulky či na kostky nakrájenou bílou cibuli. Opět promícháme a asi 2 min. v pánvi obracíme. Pak přidáme okapanou uvařenou kapustu a vše v pánvi zlehka obracíme asi opět kolem 1 minuty. Následně přidáme na tenké plátky nakrájený česnek a opět promícháme a posléze přidáme hrst petrželové natě zalijeme vínem a asi opět 2 min. mícháme nebo protřepáváme pánev. Nakonec posypeme polovinou parmezánu odstavíme z plotny a zakryjeme pokličkou.
Každou porci posypeme ještě sýrem a ozdobíme petrželkou. Podáváme s křupavou begetou nebo ciabatou a zapíjíme lepším červeným vínem. Nemá to chybu.
pozn.: základem je kvalitní klobása a sýr. Nepoužívejte levné eidamy nebo ementály. Chce to opravdu kvalitní sýru typu parmezán.
|