| Zbrojní průkaz | DWN.cz | Formuláře na PC | Počítej Kalorie | FormOffice | Formuláře ZDARMA | Recepty doma | Omalovánky | EET Účtenky | Rybář | Domácí účto | Pletení | Snadné hubnutí | Hromadné emaily | Email šablony |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Ruský salát


Doba přípravy:00:35
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:3.5.2017

Ingredience:

120 g salátových brambor
120 g zahradních bobů
120 g mladých mrkviček
12 g kukuřičných klásků
120 g bílé ředkve nakrájené na hranolky
120 g mladých žampiónů nakrájených na kousky
250 g uvařených vyloupaných krevet
120 g majonézy
1 lžíce citrónové šťávy
2 lžíce opláchnutých a okapaných kaparů
sůl a pepř
2 lžíce olivového oleje
2 natvrdo uvařená vejce
4 řezy z ančoviček podélně rozpůlené
mletá paprika na ozdobu

Popis:

Brambory uvaříme ve slupce doměkka (20 minut), V jiném hrnci přivedeme k varu mírně osolenou vodu, přidáme zahradní boby, povaříme 3 minuty, vodu slijeme, boby zchladíme studenou vodou a odložíme. V dalším hrnci povaříme v mírně osolené vodě 6 minut mrkev, kukuřici a ředkev. Žampiony smícháme s krevetami. V jiné misce rozředíme majonézu citrónovou šťávou a polovinu směsi vmícháme do krevet a žampionů. Přidáme kapary, zamícháme a podle chuti osolíme a opepříme. Míchanou zeleninu vybereme z hrnce naběračkou s otvory, prudce ochladíme pod tekoucí voou a dáme do mísy. Když jsou brambory uvařené, slijeme z nich vodu, ochladíme je tekoucí vodou a přidáme k zelenině. Zahradní boby vyloupeme a přidáme do mísy. Nakonec ruský salát pokapeme olivovým olejem a mírně promícháme. Brambory a zeleninu rozdělíme na talíře, navrch upravíme směs s krevetami a vejce. Vejce ozdobíme řezy z ančoviček a mletou paprikou. Zbylou polovinu majonézy s citrónem podáváme zvlášť.


Jít na recept Ruský salát >>