| Formuláře na PC | Zbrojní průkaz | Domácí účto | DWN.cz | Snadné hubnutí | Pletení | Omalovánky | Email šablony | FormOffice | Formuláře ZDARMA | EET Účtenky | Počítej Kalorie | Rybář | Recepty doma | Hromadné emaily |
|
| ||||||||
Rozmáčknuté brambory | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: vařené brambory ve slupce | ||||||||
Popis: Brambory uvaříme ve slupce a necháme trochu vystydnout. Troubu rozehřejeme na 200 °C. Brambory dáme na plech. Vezmeme si šťouchadlo na bramborovou kaši a každou bramboru zploštíme aby popraskala, ale držela tvar. Zakápneme olejem a pečeme 20 minut. Potom brambory obrátíme, znovu zakápneme olejem a dopečeme dozlatova. Osolíme a ochutíme podle chuti (ke konci pečení můžeme na každou dát např. snítku rozmarýnu nebo tymiánu). Servírujeme jako přílohu, nejlépe k minutkám nebo ke grilovaným masům. Výborná je k nim studená omáčka ze zakysané smetany s pažitkou, česnekem, jak kdo má rád. |