| Zbrojní průkaz | Omalovánky | Pletení | Email šablony | Formuláře na PC | Hromadné emaily | EET Účtenky | Recepty doma | Rybář | Formuláře ZDARMA | FormOffice | Snadné hubnutí | Domácí účto | DWN.cz | Počítej Kalorie |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Roštěnky podle Esterházyho


Doba přípravy:02:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:24.9.2014

Ingredience:

4 roštěnky
1 lžíce hladké mouky
1 lžíce másla
3 lžíce oleje
sůl, pepř
10 g kaparů
150 g mrkve
1 lžíce mleté sladké papriky
0,3l kysané krémovité smetany
150 g petržele
150 g celeru
šťáva z 1/2 citrónu

Popis:

Zeleninu očistíme, omyjeme a osušíme, potom nakrájíme na 3 cm dlouhou slámu. Cibuli jemně nakrájíme. Mouku a máslo dobře prohněteme, až vznikne hladká hrudka. Okraje roštěnek nařízneme na několika místech, aby se nekroutily. Potom je naklepeme, po obou stranách osolíme, opepříme a prudce opečeme na oleji. Přeložíme je na nahřáté talíře, do výpeku dáme jemnou slámu ze zeleniny, nakrájenou cibuli a mletou papriku. Krátce opečeme, podlijeme několika lžícemi vody a dusíme 10 minut. Potom zahustíme moukou smíchanou s máslem a chvíli provaříme. Nakonec přidáme smetanu, dobře rozmícháme a omáčkou přeléváme na talíři roštěnky.


Jít na recept Roštěnky podle Esterházyho >>