Ingredience:
10 vajec
200g cukru krupice
1 vanilkový cukr
4 polévkové lžíce kakaa
2 šlehačky
1 polévková lžíce instantního kakaa
čerstvé ovoce(banány,jahody,broskve,kiwi a pod.)
prosátá strouhanka
tuk na potření alobalu
|
Popis:
Oddělíme bílky a žloutky.
Z bílků ušleháme tuhý sníh,zašleháme cukr.
Vidličkou jemně vmícháme žloutky a prosáté kakao.
Těsto rozetřeme na alobal(potřený tukem a posypaný strouhankou) na plechu.
Pečeme v mírně předehřáté troubě asi 20minut na 180°C.
Po upečení ihned posypeme vanilkovým cukrem a stočíme.
Necháme vychladnout.
Ušleháme 1 šlehacku,potřeme plát,poklademe ovocem dle výběru a zavineme.
Druhou šlehačku ušleháme s instantním kakaem a potřeme roládu.
Necháme v lednici minimálně 1 hodinu chladnout.
|