| Email šablony | Omalovánky | EET Účtenky | Formuláře ZDARMA | FormOffice | DWN.cz | Recepty doma | Domácí účto | Rybář | Počítej Kalorie | Snadné hubnutí | Zbrojní průkaz | Pletení | Hromadné emaily | Formuláře na PC |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Rizoto z dvojího masa


Doba přípravy:01:30
Počet porcí:8
Autor:
Přidáno/změněno:12.2.2014

Ingredience:

1 kg vepřové kýty
1 kg bůčku
sůl, pepř
2 větší cibule
sladkou papriku
hrášek a kukuřici v plechovce
Glutasol
cca 6-8 pytlíků rýže ve varných sáčcích

Popis:

Maso nakrájíme na kostičky, v hrnci zpěníme cibuli až zesklovatí, přidáme maso a toto pořádně orestujeme. Když je maso orestované tak ho 1 lžičkou soli a přiměřeně pepřem okořeníme, přihodíme na něj 3 lžičky papriky, zamícháme a hned zalejeme vodou asi 5 cm nad maso - zavřeme tlakáč /dvoutlakový/, nastavíme velký tlak a necháme asi 20 minut od natlakování dusit. Po vypuštění tlaku přidáme do hrnce hrášek, kukuřici a rýži, případně dolejeme trochu vody - max. dva prsty nad rýži, posolíme lžičkou soli, zavřeme tlakáč, nastavíme malý tlak, natlakujem, po natlakování stáhnem plamen, příp. vypnem, vypustit, otevřít a pořádně ode dna zamíchat, znovu zavřít, nechat natlakovat a po chvilince vypnout a nechat dojít. Po samovolném odtlakování otevřeme hrnec, promícháme rizoto a necháme odejít páru. Přidáme trochu Glutasolu zamícháme


Jít na recept Rizoto z dvojího masa >>