| Omalovánky | Domácí účto | FormOffice | Zbrojní průkaz | EET Účtenky | Rybář | Počítej Kalorie | Snadné hubnutí | Email šablony | DWN.cz | Pletení | Recepty doma | Hromadné emaily | Formuláře ZDARMA | Formuláře na PC |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Rizoto s jatýrkami


Doba přípravy:00:45
Počet porcí:1
Autor:
Přidáno/změněno:3.4.2011

Ingredience:

100 g slaniny
1 velká cibule
olej
2 šálky rýže
800 ml hovězího vývaru z kostky
sůl
500 g vepřových nebo drůbežích jater
2 lžíce mouky
lžička sladké papriky
lžička pepře
100 g strouhaného sýra
citronová šťáva

Popis:

Slaninu a oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme na oleji. Přidáme propláchnutou a okapanou rýži a krátce opražíme. Promícháme ji, osolíme, zalijeme vývarem a bez pokličky vaříme. Játra očistíme, opláchneme, osušíme a nakrájíme na plátky. Obalíme je v mouce smíchané s pepřem a paprikou a prudce je opečeme na rozehřátém oleji. Opečené je osolíme a zakapeme citronovou šťávou. Rýži rozdělíme na talíře, doplníme plátky jater a posypeme strouhaným sýrem.


Jít na recept Rizoto s jatýrkami >>