Ingredience:
4 ks řízků z kuřecích prsíček
4 lžíce olivového oleje
1 lžíce sušené rozmarýny
sůl,mletá ostrá paprika
8 ks tenkých plátků krájené šunky
1 stroužek česneku
1 cibule,3 celery,3 mrkve,2 malé cukety
1 lžíce rajčatového pyré
1/8 l suchého,bílého vína
2 lžíce olivového oleje,1 lž.strouhané citronové kůry
1 lžíce nasekané petržele
|
Popis:
1.maso krátce opláchneme a osušíme utěrkou.4 lž.oleje rozpálíme na pánvi a rězy po obou stranách osmažíme do hněda a křupava.Okořeníme rozmarýnou,paprikou a osolíme.poté každý řez zavineme do plátku šunky
2. Česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.Celer a mrkev dobře očistíme,cukety omyjeme a všechno nakrájíme na tenké proužky. Rajčatové pyré dobře promícháme s bílým vínem.
3. V pánvi rozpálíme 2 lžíce olivového oleje a vněm osmažíme cibulku do sklovita. Pak přidáme česnek a zeleninu a lehce osmažíme. Přilijeme vinnou směs, okořeníme paprikou a osolíme.
4. Řezy z prsíček položíme na zeleninu, přikryjeme poklicí a při mírné teplotě podusíme asi 15 minut. Podušené je přemístíme na předehřáté talíře a udržujeme v teple. Do zeleniny přimícháme citronovou kůru a petrželku, pak zeleninu upravíme vedle kuřecích řezů a ihned podáváme.
|