| Počítej Kalorie | Zbrojní průkaz | Omalovánky | Formuláře ZDARMA | Recepty doma | Formuláře na PC | Domácí účto | Snadné hubnutí | Email šablony | FormOffice | Hromadné emaily | Pletení | Rybář | DWN.cz | EET Účtenky |
|
| ||||||||
Restovaná játra po čínsku | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 400 g vepřových nebo drůbežích jater | ||||||||
Popis: Játra omyjeme a osušíme. Nakrájíme na kousky nebo na nudličky a prudce osmažíme na rozehřátém oleji. Okořeníme mletým pepřem, přidáme na tenká kolečka nakrájené mladé pórky, pálivou papřičku, na tenké nudličky nakrájenou šunku a podušené žampióny. Na poměrně silném ohni osmažíme do měkka. Nakonec přidáme sterilované cibulky, osolíme a promícháme. Podáváme s dušenou rýží. Podle chuti můžeme játra pokapat během přípravy worcesterskou omáčkou a ochutit kari kořením. Posypeme nadrobno nasekanou zelenou petrželovou natí. |