| Rybář | Hromadné emaily | Recepty doma | EET Účtenky | Pletení | Zbrojní průkaz | Domácí účto | DWN.cz | Formuláře na PC | Počítej Kalorie | Email šablony | Omalovánky | Snadné hubnutí | Formuláře ZDARMA | FormOffice |
|
| ||||||||
Rajská omáčka | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 3 lžíce hladké mouky | ||||||||
Popis: Na tuku osmažíme očištěnou na plátky nakrájenou kořenovou zeleninu a nahrubo nakrájenou cibuli. Když je zeleninový základ stejnoměrně dozlatova osmažen, přisypeme hladkou mouku, osmahneme a vmícháme rajčatový protlak nebo opraná rozkrájená rajčata. Do základu přelijeme vývar, rozšleháme a přivedeme do varu. Omáčku okořeníme několika kuličkami pepře a nového koření, bobkovým listem a kouskem tence odkrojené citronové kůry. Vaříme zvolna asi 30 minut, potom omáčku ještě dochutíme cukrem, octem, solí a citronovou šťávou, krátce povaříme a přecedíme přes jemné sítko. |