| Omalovánky | Formuláře na PC | Rybář | Hromadné emaily | Domácí účto | EET Účtenky | Pletení | Zbrojní průkaz | Recepty doma | Email šablony | Formuláře ZDARMA | DWN.cz | Snadné hubnutí | FormOffice | Počítej Kalorie |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Rajská omáčka


Doba přípravy:01:15
Počet porcí:6
Autor:
Přidáno/změněno:7.6.2009

Ingredience:

3 lžíce hladké mouky
3 lžíce tuku
100 g kořenové zeleniny (mrkev
celer
petržel)
malá cibule
500 g rajčat nebo 80 g rajčatového protlaku
cukr
ocet
sůl
několik kuliček pepře a nového koření
bobkový list
citron
5 dl vývaru

Popis:

Na tuku osmažíme očištěnou na plátky nakrájenou kořenovou zeleninu a nahrubo nakrájenou cibuli. Když je zeleninový základ stejnoměrně dozlatova osmažen, přisypeme hladkou mouku, osmahneme a vmícháme rajčatový protlak nebo opraná rozkrájená rajčata. Do základu přelijeme vývar, rozšleháme a přivedeme do varu. Omáčku okořeníme několika kuličkami pepře a nového koření, bobkovým listem a kouskem tence odkrojené citronové kůry. Vaříme zvolna asi 30 minut, potom omáčku ještě dochutíme cukrem, octem, solí a citronovou šťávou, krátce povaříme a přecedíme přes jemné sítko.


Jít na recept Rajská omáčka >>