| Pletení | Formuláře ZDARMA | Omalovánky | Zbrojní průkaz | Rybář | Domácí účto | Hromadné emaily | Snadné hubnutí | EET Účtenky | Email šablony | DWN.cz | Recepty doma | Počítej Kalorie | Formuláře na PC | FormOffice |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Rajčatové chutney


Doba přípravy:02:30
Počet porcí:20
Autor:
Přidáno/změněno:30.6.2009

Ingredience:

2 kg rajčat
500 g cibule
4 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
170 ml bílého vinného octa
3 feferonky
300 g hnědého přírodního cukru
po 1 lžičce mletého kmínu
černého pepře a hořčičných semínek
1 lžíce mleté sladké papriky

Popis:

1. Rajčata křížem nařízneme a spaříme vařící vodou. Po té je zchladíme studenou vodou, sloupneme, plody rozpůlíme. Odstraníme zrníčka a dužinu nakrájíme.
2. Oloupanou cibuli a česnek jemně posekáme a zesklovatíme na rozehřátém olivovém oleji. Přidáme kousky rajčat a ocet, uvedeme do varu a asi 30 min. dusíme na mírném ohni.
3. Mezitím omyjeme feferonky, rozpůlíme, zbavíme semeníku a lusky pokrájíme na kostičky. (Nouzově jsem použila 3 sušené feferonky, taky to jde.) Přidáme s cukrem a kořením k rajčatům a necháme asi 90 min. houstnout.
4. Chutney naplníme do sklenic vypláchnutých horkou vodou a při 80-90° C sterilizujeme 30 min..
Výborně chutná k těstovinám nebo jako pomazánka na pečivo.


Jít na recept Rajčatové chutney >>