| Rybář | Snadné hubnutí | Počítej Kalorie | Domácí účto | Formuláře na PC | Recepty doma | Email šablony | Zbrojní průkaz | FormOffice | Formuláře ZDARMA | Hromadné emaily | Pletení | EET Účtenky | Omalovánky | DWN.cz |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Ragú á la Bolognese


Doba přípravy:01:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:26.7.2013

Ingredience:

4 lyžice
olivového oleja
30 g masla
250 g mletého hovädzieho mäsa
50 g údenej slaniny
1 cibuľu
1 mrkvu
20 g zeleru
150 g rajčín
1 lyžicu rajčinového pretlaku
2 kuracie pečene
2 strúčiky cesnaku
soľ
mleté čierne korenie
muškátový orech
oregano
bobkový list
1 dl bieleho vína
1 lyžicu zeleninovej koreniacej zmesi.

Popis:

Na panvici zohrejeme maslo a olej, pridáme pomleté mäso, na kocky pokrájanú slaninu, nadrobno pokrájanú cibuľu, postrúhanú mrkvu a zeler, cesnak a premiešame. Krátko podusíme a pridáme zeleninovú koreniacu zmes, ošúpané a na drobno pokrájaných rajčín, rajčinový pretlak, postrúhaný muškátový orech, bobkový list, oregano, mleté čierne korenie, soľ a víno. Na miernom ohni varíme asi 1 hodinu. Podľa potreby podlievame vodou. Nakoniec pridáme nadrobno pokrájané kuracie pečene. Premiešame a odstavíme. Podávame s cestovinami, alebo pripravíme s lasagnami.


Jít na recept Ragú á la Bolognese >>