| Snadné hubnutí | Hromadné emaily | Recepty doma | EET Účtenky | Rybář | Zbrojní průkaz | Formuláře na PC | Počítej Kalorie | Pletení | FormOffice | Formuláře ZDARMA | Omalovánky | Domácí účto | DWN.cz | Email šablony |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Pstruzi na grilu


Doba přípravy:00:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:26.7.2018

Ingredience:

1,2 kg pstruh vařený á 300g
3 pol.lžíce šťávy z citrónu
1 špetka soli
1 špetka mletého pepře
1/4 svazku bazalky
1/4 svazku petržele
1/4 svazku kopru
1/4 svazku lístků z meduňky
4 pol.lžíce oleje
1 ks citrónu na zdobení
K OBALENÍ:
4 pol.lžíce HLADKÉ MOUKY
1 čaj.lžička sladké červené papriky
příloha - brambory;, hranolky, americké brambory

Popis:

Pstruhy důkladně opláchnout; pokapat citr. šťávou, řádně osolit a opepřit; bylinky omýt, osušit na kuch. papíře a stonky i s lístky na hrubo posekat.
Bylinkami vyplníme vnitřek pstruhů; kvůli jemnému masu se nedoporučují grilovat rovnou nad ohněm, ale na lehce naolejovaných Al-táckách, nebo ve svěrových roštech na ryby, ovšem dobře potřené olejem; grilování trvá při jednom otočení přibližně 15 minut; když vnějšek zbělá a hřbetní ploutve se dají bez odporu vytáhnout jsou pstruzi hotoví; pro křupavější kůžičku se doporučuje pstruhy před grilováním obalit ve směsi mouky a sladké papriky.


Jít na recept Pstruzi na grilu >>