| Snadné hubnutí | Hromadné emaily | FormOffice | EET Účtenky | Formuláře ZDARMA | Zbrojní průkaz | Rybář | Pletení | DWN.cz | Domácí účto | Recepty doma | Počítej Kalorie | Formuláře na PC | Omalovánky | Email šablony |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Prokládané maso


Doba přípravy:01:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:11.3.2015

Ingredience:

0,5 kg uzeného masa
0,5 vepřového masa (nejlépe krkovice)
0,5 kg cibule,
pepř
sojová omáčka
2 vejce(není nutné)

Popis:

Oba druhy masa nakrájíme na plátky, vepřové můžeme naklepat, plátky posypeme pepřem podle chuti (ostřejší, méně ostré, může být i bez pepře, pokud někdo nemůže koření). Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Na dno hrnce dáme plátky jednoho druhu masa (začínáme prorostlejším)pokryjeme vrstvou cibule, na cibuli poklademe plátky druhého druhu masa, opět vrstvu cibule, další vrstvu plátků masa atd. až dovyčerpání surovin. Končíme vždy vrstvou masa. Obsah hrnce silně pokapeme sojovou omáčkou. Ještě lepší je, když se omáčkou pokape vždy i příslušná vrstva masa, ale opět podle chuti.POZOR !!!! pokrm nesolíme, protože jak omáčka, tak uzené maso jsou dostatečně solené. Maso dáme péci do měkka. Když je maso měkké, odklopíme a můžeme polít rozkvrdlaným vejcem. Dopékáme již odklopené do sražení vejce a lehké kůrčičky. Pokud maso nezaléváme vejcem, necháme dopéci odklopené do získání kůrčičky masa. Podáváme s rýží nebo bramborem.
V rozpočtu je sice půl kila cibule, nicméně může být i více, čím více cibule tím lépe, při pečení se její objem zmenší.Doporučuji péci spíše v hrnci vyšším s menším průměrem nežli v pekáčku. Pokrm je tím lepší, čím více vrstev v nádobě vytvoříme.


Jít na recept Prokládané maso >>