| Pletení | Domácí účto | Hromadné emaily | EET Účtenky | Formuláře ZDARMA | Rybář | Snadné hubnutí | Zbrojní průkaz | Recepty doma | Email šablony | Počítej Kalorie | DWN.cz | Omalovánky | Formuláře na PC | FormOffice |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Pražský koláč s majolkou


Doba přípravy:00:45
Počet porcí:12
Autor:
Přidáno/změněno:25.10.2018

Ingredience:

500 g mouky (250 g hladké a 250 g polohrubé)
250 g majolky (zvláční těsto)
3 lžíce krupicového cukru
1 vejce
30 g droždí
150 ml vlažného mléka
špetku soli
vajíčko na potření koláče
žmolenka:
20 g krupicového cukru
200 g hrubé mouky
120 g másla
2 lžíce skořicového cukru

Popis:

smíchat mouku, cukr, majolku a vejce. Přidáme vzešlé droždí a vypracujeme těsto. Necháme kynout přikryté 45 minut.
Utvoříme dva kulaté koláče. Položíme na plech a necháme ještě deset minut kynout.
Žmolenka: hrubou mouku, cukr, máslo nakrájené na kousky zpracueme ručně na drobečky – žmolenku. Povrch koláčů potřeme vejcem, posypeme žmolenkou, příp. skořicovým cukrem a pečeme asi dvacet minut při 180 stupních.
Do kastrolu vlijeme mléko (dvě lžíce si nechte stranou). Vsypte moučkový a vanilkový cukr a máslo nakrájené na kousky. Za stálého míchání rozpusťte.
Ve dvou lžících mléka rozmíchejte škrob a vlijte ho k horkému mléku. Stále míchejte a nechte jednou přejít varem, až krém zhoustne. Kastrol sejměte z ohně a krém dejte vychladnout.
Smetanu ušlehejte do pevna a pak ji opatrně vetřete do krému.
Koláče nechte trochu vychladnout, pak je rozřízněte a naplňte krémem.


Jít na recept Pražský koláč s majolkou >>