| Hromadné emaily | EET Účtenky | Email šablony | Formuláře ZDARMA | Pletení | DWN.cz | Počítej Kalorie | Snadné hubnutí | Recepty doma | Omalovánky | FormOffice | Rybář | Domácí účto | Zbrojní průkaz | Formuláře na PC |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Pravý medovník podle Visry


Doba přípravy:
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:25.4.2012

Ingredience:

těsto:
150 gramů margarínu (Hera)
1 hrnek cukrů (krupice, krystal)
2 ks vejce
3 lžíce medu
sůl (špetka)
1 lžička sody (možno zaměnit i kypřicím práškem)
2,5 hrnků mouky

krém:
1,5 balíčku másla (375 g)
1 plechovka kondenzovaného slazeného mléka

Popis:

Margarín, cukr a med zahříváme na vodní lázní, nebo na mírném ohni (lázeň je delší). Nepřestáváme míchat, dokud nejsou suroviny horké a postupně přidáváme vše ostatní. Poté sejmeme z ohně a těsto pořádně zpracujeme. Necháme chvíli odležet a rozvalujeme na co nejtenčí plátky a každý upečeme v troubě. Plátky by měly být světle zlatavé. Ořežeme okraje (jsou suché a kazily by chuť celého medovníku) a připravíme si krém. Ořezané kraje ještě budeme potřebovat!

krém:
Máslo vyšleháme s plechovkou slazeného mléka a potřeme silnější vrstvou na medové již připravené plátky. Pro fajnšmekry doporučuji plechovku s mlékem i uvařit (cca hodinku až dvě). Krém potom bude krásně karamelový a chutný.

Stavíme dort :)

Jednotlivé pláty upečeného těsta klademe na sebe, přičemž každý namažeme připraveným krémem. Na závěr vezmeme ořezané okraje a v ruce je pomeleme. Poté je nasypeme na vrchní krémem namazaný medový plátek.

Na medovníku je výborné právě to, že se nejí ihned po upečení. Potřebuje se minimálně den odležet. Nemusí to být ani chladné místo, stačí když jej přikryjete utěrkou, aby neokoral.


Jít na recept Pravý medovník podle Visry >>