| Omalovánky | Formuláře ZDARMA | Zbrojní průkaz | FormOffice | Formuláře na PC | Počítej Kalorie | Domácí účto | EET Účtenky | DWN.cz | Email šablony | Snadné hubnutí | Hromadné emaily | Recepty doma | Pletení | Rybář |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Pravý americký Cheesecake


Doba přípravy:00:35
Počet porcí:8
Autor:
Přidáno/změněno:31.10.2017

Ingredience:

na krustu:
150 –250 g g sušenek (bebe, máslové sušenky...)
70 –120 g másla
na náplň:
600 g plnotučného krémového sýra
250 g moučkového cukru
1 a půl g lžičky vanilkové esence
jemně nastrouhanou kůru z jednoho citronu
1 a půl lžičky citronové šťávy
3 velká vejce a jeden žloutek navíc
200 ml zakysané smetany
na potření:
250 ml zakysané smetany, utřené s 1 lžící moučkového cukru a se 2 lžičkami citronové šťávy

Popis:

Rozdrtíme sušenky a smícháme je s rozpustěným máslem. Hmotou naplníme otvírací dortovou formu a upěchujeme.
Cukr, vejce, vanikovou esenci, citronovou stavu a zakysanou smetanu utřeme a poté přidáváme sýr (nejlepší je mascarpone nebo ricota). Krém nalijeme na sušenkový základ a necháme pět minut odpočinout. Připadné bublinky na krému propíchneme špičkou nože a poté do krému vepíšeme velké písmeno S, tím se odstarní ostatní případné bubliny.
Trouba by měla být dobře vyhřátá na 160 °C (u pečení nasucho pomáhá předehřátí na 200 °C, přičemž po 10 minutách pečení snižte na 110 °C ). Na horkovzduch zapomeňte, ten cheesecaku neprospívá. Na střední mřížku umístěte pekáček s formou zalitou do poloviny výšky vroucí vodou. Zavřete troubu a 30 minut (zkuste vydržet alespoň 25) ji vůbec neotvírejte – dezertu jinak hrozí propadnutí. Vždy přestaňte péci o chvilku dříve: pokud byste čekali, až koláč celý dobře ztuhne, kvůli zbytkovému teplu by se přepekl a popraskal. Pečení končí ve chvíli, kdy poklepem lžící na bok formy shledáte, že se těsto chvěje podobně jako želé; to je jistější indikátor upečenosti než přesný čas. Náplň ještě ztuhne při chlazení.


Jít na recept Pravý americký Cheesecake >>