| DWN.cz | Rybář | Recepty doma | Formuláře na PC | Hromadné emaily | Formuláře ZDARMA | FormOffice | Počítej Kalorie | Omalovánky | Domácí účto | Pletení | EET Účtenky | Snadné hubnutí | Zbrojní průkaz | Email šablony |
|
| ||||||||
Polský vánoční červený boršč | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 4l vody | ||||||||
Popis: Očištěnou zeleninu zalijeme 3 l vody a zhotovíme vývar.Do 0,5 l vody nasypeme sušené houby,uvaříme,vývar přecedíme.Očistěnou cibuli nakrájíme na kolečka a dusíme na polovině másla,podlevaje ji vývarem ze zeleniny.Červenou řepu nakrájíme na kolečka,zalejeme větším množstvím zeleninového vývaru,přidáme cukr i ostatní koření. Po 10 minutách varu odstavit a po 30 minutách scedit.Cibuli na sítu přepasírovat,přelít zbytkem zel.vývaru,dodat vývar z červené řepy a hřibů,dodat zákvas ( v Polsku je možno dostat koncentrát z červené řepy ),smíchat a dodat zbytek másla. |