Ingredience:
30 dkg barevných fazolí
15 dkg těstovin
0,5 kg uzeného masa
3 lžíce oleje
4 stroužky česneku
1 cibule
1 mrkev
1 paprika
rajčatový protlak, zelená petrželka, podravka, pepř
|
Popis:
Fazole (předem namočené asi na 8 hodin) vaříme v papiňáku
40 minut. Uzené maso také uvaříme, vývar si odložíme. Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek, na půlkolečka nakrájenou mrkev, osmažíme, přidáme lžíci rajčatového protlaku, trochu vývaru a dusíme asi 10 minut. Přidáme na nudličky nakrájenou papriku, uvařené fazole a zbylý vývar. Přivedeme k varu a zahustíme moukou rozšlehanou v trošce studené vody. Dochutíme podravkou a pepřem a necháme dostatečně provařit.Mezi tím si uvaříme těstoviny, uzené maso nakrájíme na kostky a vše přidáme do polévky. Na talíři vše posypeme čerstvě nasekanou zelenou petrželkou.
|