| Domácí účto | Hromadné emaily | Omalovánky | Zbrojní průkaz | Recepty doma | FormOffice | Rybář | Email šablony | Formuláře ZDARMA | Počítej Kalorie | Pletení | DWN.cz | EET Účtenky | Formuláře na PC | Snadné hubnutí |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Polévka pana hostinského s červeným vínem


Doba přípravy:01:30
Počet porcí:6
Autor:
Přidáno/změněno:7.6.2009

Ingredience:

30 dkg hovězího nebo vepřová žebra
10 dkg prorostlé slaniny
1 klobása
1 velká cibule
3-4 brambory
2 dcl červeného vína
vývar z masa ( hovezího nebo vepř.žeber)
2 lžíce sádla
2 stroužky česneku
mletá paprika sladká
1 bobkový list
1 lžička tymiánu
20 dkg mrkve
paprikový lusk
nasekaná petrželka

Popis:

Uvařit maso(osolit), nakrájet nebo obrat žebra a maso dát nakonec do polévky

Cibule na plátky nebo na hrubo + kousek špeku (od slaniny) na kostičky - zesklovatět na sádle,
rozpustit papriku a zalít vývarem a do toho :

-česnek na plátečky, mrkev rovněž na tenká kolečka, rozkrájené brambory,
bobkový list, tymián, červené víno - vše vařit přikryté až změknou brambory a mrkev

Ke konci vaření- na 10 min:
-nakrájená klobása na kolečka ( pro ozdobu polévky - nemusí být)
-paprikový lusk na kostičky (nudličky) vařit jen cca 5 minut
-na kousky plátků angická slanina

Potom:
-zahustit jíškou nebo hladkou moukou zamíchanou s vodou - dle zvyklostí
(hustím hotovými jiškami Knorr - napůl bílá a trošku tmavé tmavá)

Nakonec dát maso a petržel ( lze i pažitku )
Když se přidá chilli paprička, je to super pro labužníky a na spravení chuti!



Jít na recept Polévka pana hostinského s červeným vínem >>