| Zbrojní průkaz | FormOffice | Email šablony | Domácí účto | Pletení | Omalovánky | Rybář | Formuláře na PC | Hromadné emaily | Formuláře ZDARMA | Snadné hubnutí | DWN.cz | Počítej Kalorie | EET Účtenky | Recepty doma |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Polévka Laksa


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:20.4.2016

Ingredience:

kuřecí maso (vepřové,hovězí)
cibule
česnek
tamarind
spařená mrkev
žampiony
houby shi-take
pórek
brokolice
silný vývar
sójová omáčka
rybí omáčka
kokosové mléko
olej
sůl

Popis:

Maso nakrájené na kostky orestujeme na pánvi, přidáme pokrájenou zeleninu, houby a vetřeme thajskou červenou curry pastu. Promícháme a restujeme do poloměkka. Orestovaný základ dáme stranou. (Maso můžeme úplně vynechat a použít jen zeleninu) Do silného vývaru přidáme cibuli nakrájenou na lístečky, tamarind (nebo citronovou šťávu nebo trávu), pórek a česnek a prudce povaříme. Pak přisypeme orestované maso a opět povaříme. Podle chuti okořeníme sójovou a thajskou rybí omáčkou. Těsně před podáváním přidáme kokosové mléko, které polévku zjemní. Polévka by měla být lehce narůžovělá, horká a pálivá.


Jít na recept Polévka Laksa >>