| Formuláře na PC | Rybář | Formuláře ZDARMA | Hromadné emaily | Domácí účto | Zbrojní průkaz | Snadné hubnutí | Email šablony | EET Účtenky | FormOffice | Pletení | Omalovánky | Recepty doma | DWN.cz | Počítej Kalorie |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Polevka Gaspacho ala Red Dwarf


Doba přípravy:
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:23.11.2009

Ingredience:

Pro 4 osoby:
1/2 menší okurky
1/2 menší zelené papriky zbavené semínek a pokrájené na malé kousky
500 g zralých oloupaných rajčat nebo 400 g konzervovaných rajčat
1/2 nahrubo nasekané cibule
2-3 rozetřené stroužky česneku
3 lžíce olivového oleje
2 lžíce bílého vinného octa
1-2 lžíce citronové šťávy
2 lžíce rajčatového protlaku
4,5 dl rajčatové šťávy
sůl a pepř

Popis:

1. Do velké mísy pokrájejte na větší kousky okurku a přidejte pokrájenou zelenou papriku.
2. Zpracujte v mixéru rajčata, cibuli a česnek, přidejte olej, vinný ocet, citronovou nebo limetovou šťávu a rajčatový protlak a umixujte vše do hladka.
3. Přidejte umixovanou směs do mísy, vše dobře promíchejte, pak přidejte rajčatovou šťávu a znovu vše promíchejte.
4. Osolte a opepřete polévku podle chuti, mísu přikryjte a nechte v ledničce důkladně vychladit - nejméně 6 hodin a lépe ještě déle, aby se chuti spojily.
5. Připravte do zvláštních misek zelenou papriku, kroužky cibule a česnekové smažené kostičky chleba.
6. Naběračkou naplňte vychlazenou polévkou misky, nejlépe z polévkové mísy umístěné na stole tak, aby v její blízkosti byly i misky s přílohami. Podávejte misky s přílohami hostům, aby se obsloužili sami.

Dobrou chut!!! M.


Jít na recept Polevka Gaspacho ala Red Dwarf >>