Popis:
Postup:
Troubu predehrejeme na 200 C.
Olejem ve spreji postrikame velky plech a na nej naskladame nakrajenou zeleninu (rajcata, mrkve, zampiony, cibuli, papriku, cuketu), prelijeme 2 lzicemi olivoveho oleje, osolime, opeprime a nechame 55 minut pect domekka. Obcas zeleninu promichame.
Po upeceni jednu pulku zeleniny rozkrajime na mensi kousky, odlozime stranou na pozdejia druhou pulku zeleniny vlozime i s oloupanym cesnekem do hrnce.
Zalijeme zeleninovym vyvarem, prisypeme susene houby, tymian, bobkovy list, privedeme k varu, stlumime, prikryjeme poklickou a 20 minut varime.
Pote zeleninu precedime s tim, ze vyvar uschovame. Ze zeleniny vyndame bobkovy list a pak ji
rozmixujeme pomoci rucniho mixeru.
Do vyvaru vsypeme kroupy (ktere mohou byt 1 hodinu dopredu namocene), pridame bobkovy list, ktery jsme vyndali se zeleniny, privedeme k varu, stlumime, prikryjeme a 40 minut varime domekka.
Pak vsypeme do varicich se krup rezervovanou nasekanou zeleninu a rozmixovanou zeleninu. Varime 10 minut dele, dokud polevka nezhoustne. Polevku dochutime soli, peprem a petrzelkou.
|