| Hromadné emaily | Recepty doma | DWN.cz | Domácí účto | Formuláře ZDARMA | Pletení | EET Účtenky | Omalovánky | Formuláře na PC | Snadné hubnutí | FormOffice | Rybář | Email šablony | Zbrojní průkaz | Počítej Kalorie |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Polévka-Andula hladká


Doba přípravy:
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:11.2.2010

Ingredience:

Houby 100-150g
Bobkový list 2Ks
Nové koření 5-10kuliček
Kmín 2 polévkové lžice
Vajička 4Ks
Mouku 4-5lžic
Cibuli 2 větší
Olej cca 1dl
Mléko 1/4l
Vodu 1/4l

Popis:

Do 2l hrnce dáme trochu oleje a mouku uděláme světlou jíšku(bešamel).Ještě horkou rozředíme 1/4l vody přilijeme mléko a pozvolna přivedeme k varu za stálého míchání povaříme cca 10min a odstavíme.
Do rendlíčku dáme vodu,bob.list,kmín,nov.koření a vaříme asi 10min poté slijeme do odstavené polévky přes husté sítko nebo plátýnko.Dáme vařit houby do trochy vody vaříme až houby změknou slijeme i s vývarem do polévky.Vajička usmažíme na hodně měkko a vložíme do polévky.Cibuli nakrájíme na malé kostičky a osmažíme do hněda mezi tím přistavíme polévku na vařič,pozvolna přivedeme k varu a osmaženou cibuli do plévky vložíme.Krátce povaříme.Tato polévka se dá přikyselit a
záleží na chuti.

Jako příloha čerstvé pečivo nebo štouchané brambory
s omaženou cibulkou,které se podávají na talíři,každý si vloží do polévky. Dobrou chuť


Jít na recept Polévka-Andula hladká >>