Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Plněný vepřový bůček


Doba přípravy:
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:1.9.2014

Ingredience:

1,5 kg - vepřového boku k naplnění
100 g - mletého masa
100 g - hovězích jater
1 ks - bílé veky
2 - vejce
1 - cibule
4 - stroužky česneku
mletý bílý pepř,sůl
citronová kůra

1 lžíčka - bazalky
1 lžíčka - majoránky
2 lžíce - mouky
0,5 l - suchého bílého vína
1 dcl - oleje
2 lžíce - sladkého kečupu
1 lžíčku - mleté papriky
4 lžíce - medu

Popis:

V misce smícháme mleté maso, nakrájená játra, namočenou vymačkanou žemli, jemně nakrájenou cibuli, vejce, mouku, citrónovou kůru, bazalku, drcený česnek, sůl, pepř.
Do bůčku uděláme kapsu, naplníme touto nádivkou a zašijeme. Podlijeme bílým vínem a pečeme asi 40 min. Po té maso vyjmeme a nakrájíme na silnější plátky, které rozložíme zpět do pekáčku. Smícháme kečup, med, mletou papriku, papričkovou omáčku a touto připravenou směsí maso potřeme. Dáme do trouby na zhruba 15 min. dopéct.



Jít na recept Plněný vepřový bůček >>