| FormOffice | Recepty doma | Pletení | EET Účtenky | Počítej Kalorie | Formuláře na PC | Email šablony | DWN.cz | Snadné hubnutí | Rybář | Domácí účto | Omalovánky | Formuláře ZDARMA | Hromadné emaily | Zbrojní průkaz |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Plněný pstruh


Doba přípravy:00:50
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:3.8.2015

Ingredience:

4 pstruzi
sůl
100 g másla
5 lžic sterilovaných žampionů
5 lžic sterilovaného hrášku
1 menší cibule
2 lžíce drobně nakrájené petrželové natě nebo pažitky
200 g anglické slaniny
1 dcl bílého vína
citron
4 lžičky rajského protlaku

Popis:

Do misky nakrájíme okapané žampiony, přidáme najemno nakrájenou cibulku, okapaný hrášek, petrželovou nať nebo pažitku, osolíme a zlehka promícháme. Břišní dutinu pstruhů plníme připravenou směsí s dílkem másla. Pstruhy na povrchu osolíme, obložíme plátky slaniny a spíchneme párátky. Do pekáčku dáme trochu vody a vložíme pstruhy, na které položíme dílky zbylého másla, kolečka citronu, zakapeme vínem a pečeme v rozehřáté troubě asi 20 minut. Potom podlijeme horkou vodou, přidáme rajský protlak, pstruhy opatrně obrátíme a dopečeme (asi 10 minut).


Jít na recept Plněný pstruh >>