| Recepty doma | Zbrojní průkaz | Formuláře na PC | Rybář | Domácí účto | DWN.cz | Počítej Kalorie | Formuláře ZDARMA | Email šablony | Hromadné emaily | Pletení | Omalovánky | Snadné hubnutí | FormOffice | EET Účtenky |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Plněné zelí


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:6
Autor:
Přidáno/změněno:11.9.2016

Ingredience:

1 kg mletého masa
200 g rýže
500 g kysaného zelí
12 zelných listů (z hlávkového zelí)
sůl
pepř
2 vejce
1 bobkový list
3 lžíce sádla nebo oleje (lepší je sádlo)

Popis:

Rýži podusíme do poloměkka a necháme vychladnout. Potom ji smícháme s mletým masem, vejci, osolíme, opepříme. Zelné listy krátce (asi 3 min.) povaříme ve vodě, vyjmeme je, necháme dobře okapat a vychladnout. Rozložíme je na desku a rozdělíme na ně maso. Každý list zabalíme do balíčku. V hrnci rozpustíme sádlo, rozložíme kysané zelí, osolíme a okořeníme, přidáme bobkový list a poskládáme plněné zelné listy. Podlejeme trochou vody a přikryté pomalu dusíme asi 45 minut. Pokud je třeba, podléváme horkou vodou, při dokončení jí nemá být moc. Podáváme s knedlíky nebo brambory, ale chutná i s chlebem.


Jít na recept Plněné zelí >>