| Recepty doma | Zbrojní průkaz | Formuláře na PC | Rybář | Domácí účto | DWN.cz | Počítej Kalorie | Formuláře ZDARMA | Email šablony | Hromadné emaily | Pletení | Omalovánky | Snadné hubnutí | FormOffice | EET Účtenky |
|
| ||||||||
Plněné zelí | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 1 kg mletého masa | ||||||||
Popis: Rýži podusíme do poloměkka a necháme vychladnout. Potom ji smícháme s mletým masem, vejci, osolíme, opepříme. Zelné listy krátce (asi 3 min.) povaříme ve vodě, vyjmeme je, necháme dobře okapat a vychladnout. Rozložíme je na desku a rozdělíme na ně maso. Každý list zabalíme do balíčku. V hrnci rozpustíme sádlo, rozložíme kysané zelí, osolíme a okořeníme, přidáme bobkový list a poskládáme plněné zelné listy. Podlejeme trochou vody a přikryté pomalu dusíme asi 45 minut. Pokud je třeba, podléváme horkou vodou, při dokončení jí nemá být moc. Podáváme s knedlíky nebo brambory, ale chutná i s chlebem. |