| Recepty doma | FormOffice | Hromadné emaily | Rybář | Omalovánky | Email šablony | Snadné hubnutí | Formuláře na PC | Pletení | Domácí účto | DWN.cz | Počítej Kalorie | EET Účtenky | Formuláře ZDARMA | Zbrojní průkaz |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Plněné žampiony slaninovou nádivkou


Doba přípravy:00:40
Počet porcí:2
Autor:
Přidáno/změněno:23.10.2016

Ingredience:

2 - 3 žampiony pro 1 osobu (střední velikost)
25 dkg na plátky nakrájené anglické slaniny (pokud možno širší a delší plátky pro lepší možnost zabalení žampionů
2 vejce
trochu strouhanky
cibule
sůl
pepř
kmín
olivový nebo jakýkoli rostlinný olej

Popis:

Náplň:
Vylomené nožičky žampionů, cibuli a asi 5 dkg anglické slaniny nadrobno nakrájíme, a dáme dusit na menší části oleje. Posolíme, opepříme, přidáme kmín. Dusíme asi 10 minut, vypneme plyn. Pak klepneme do směsi dvě celá vejce a nasypeme tolik strouhanky, aby se směs dala pohodlně nabírat lžičkou. Po ochutnání případně dosolíme nebo dochutíme.
Hlavičky žampionů plníme nádivkou (množství řídíme podle toho, kolik máme směsi, nebo kolik máme rádi).
Naplněné obtočíme plátkem anglické slaniny a připíchneme ji párátkem (propíchneme celý žampion, aby držela anglická slaniny na obou koncích). Máme-li menší plátky slaniny, počítáme na 1 žampion dva plátky (jeden shora, druhý zezdola připíchneme párátkem). Je dobré rozmyslet si předem počet plátků slaniny na balení žampionů, raději ubereme slaninu z nádivky.
Naplněné žampiony naskládáme těsně vedle sebe do remosky, pekáčku nebo jiné nádoby náplní nahoru na trochu oleje, podlijeme 1 dl studené vody a dáme péct asi na 30 minut od chvíle, kdy se začne voda v oleji vařit.

Pro labužníky:
Pokud nám zbude anglická slanina, můžeme ji poklást nahoru na plněné žampiony - po upečení je výborná.

Velice dobré k bramborům a jakémukoli zelenému salátu (ledový zelený, červený, čínskému zelí a podobně.).


Jít na recept Plněné žampiony slaninovou nádivkou >>