| Zbrojní průkaz | Hromadné emaily | Počítej Kalorie | DWN.cz | Formuláře na PC | Email šablony | FormOffice | Recepty doma | Rybář | Snadné hubnutí | Domácí účto | Omalovánky | EET Účtenky | Formuláře ZDARMA | Pletení |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Plněné žampióny po francouzsku


Doba přípravy:00:40
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:29.7.2015

Ingredience:

800 g čerstvých žampiónů (větší uzavřené plodnice)
80 g másla
3 vejce
150 g šunky
nebo cikánské pečeně
1 cibule
paprikový lusk
250 ml bílého vína
mletý pepř
sůl.

Popis:

Větší uzavřené plodnice žampiónů se operou v proudu studené vody a zlehka osuší. Z klobouků,se vykroutí třeně, lupeny se vyříznou lžící, aby vznikly mělké misky. Současně připravujeme náplň. Třeně a lupeny pokrájíme nadrobno a dusíme na cibuli, osmahlé na másle, dozlatova. K podušeným houbám přidáme na proužky pokrájený paprikový lusk a vmícháme vejce. Hmotu (smaženici) osolíme a opepříme. Kloboučky naplníme žampiónovou směsí, ve dvou vrstvách proložených plátky šunky nebo cikánské pečeně. Dva naplněné kloboučky přiložíme náplněmi k sobě a spojíme párátky. Takto připravené žampiónové klobouky dusíme na másle asi 10 - 15 minut. Při dušení podléváme vínem a teplé podáváme se smaženými bramborovými hranolky a obložené zeleninou.


Jít na recept Plněné žampióny po francouzsku >>